Udruga vaterpolo amatera Fun H2O Mlini

Udruga vaterpolo amatera Fun H2O Mlini osnovana je 10. veljače 2003. kao oblik dragovoljnog udruživanja građana i pravnih osoba, sa sjedištem na području Župe Dubrovačke, koji se udružuju bez namjere stjecanja dobiti, a radi zaštite i promicanja zajedničkih interesa i ciljeva.

Riješenjem Ureda državne uprave dubrovačko-neretvanske županije od 28. veljače 2003. upisana u Registar udruga RH pod registarskim brojem udruge 19000816.

Udrugu su osnovali bivši vaterpolisti VK Gusara koji su se pod imenom FUN H20 – Mlini nastupali na prvenstvu dubrovačkoh kupališta

FUN H2O se neprekidno natječe u popularnoj ‘’Divljoj ligi’’ od 1987 godine, u kojoj je na vječnoj tablici jedna od 2-3 najuspješnijie momčadi. Tako je 2014. i 2017. godine osvojio prvo mjesto,a 2013., 2016. i 2019. godine drugo mjesto i 1996. treće mjesto. Takodjer, sudjeluje na tradicionalnim turnirima drugim momčadi divlje lige (“Chingria”, “Penatur” itd).


Sve je to započelo sada već davne 1987. kada su se bivši vaterpolisti Gusara odlučili nastupati na prvenstvu dubrovačkih kupališta, na Divljoj ligi.  Od samog početka Fun je neprekidno jedna od najuuspješnijih momčadi sportski gledano, dok je definitivno na prvom mjestu navijački gledano.


Međutim, Fun nije samo zabava, Fun je u Župi postao institucija, dok je Udruga Fun H2O svojim radom pokazala i društveno odgovornu notu. Naime, postalo je nemoguće doživjeti ljeto bez Fanovih srca, najbolje zabave na selu koja se osim svog zabavnog karaktera ponosi i humanitarnim djelovanjem do kojeg ne bi došlo da nije do upornog djelovanja župske mladeži koja još uvijek ima volju i želju učiniti promjenu.


Stoga, sljedeći put kada sa balkona vidite flotu barki prepunih navijača u narančastim majicama koji idu prema otvorenom moru, dođite, pridružite im se i postanite dio župske povijesti koja je u stvaranju od 1987 pa sve do danas. Jer,  Fun je više od zabave, to je tradicija, to je ponos i to je ljubav.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI