Vijesti

Iva Oberan, Marijo Barović i Auto klub Župa dubrovačka najbolji u 2019. godini (FOTO)

Zajednica sportova općine Župa dubrovačka ove je godine po drugi put organizirala dodjelu nagrada najboljim župskim sportašima u prošloj godini. Na svečanosti u zgradi Općine koja je zbog pandemije koronavirusa održana sinoć, umjesto u sklopu Programa proslave Dana Općine kako je bilo planirano, dodijeljene su nagrade u kategorijama najbolji sportaš i sportašica, najbolja momčad ili ekipa te najdarovitiji sportaš.

Za najbolje župske sportaše isto kao i lani su proglašeni Iva Oberan i Marijo Barović, a za najuspješniju sportsku ekipu Auto klub Župa dubrovačka.

Iva Oberan u 2019 godini je osvojila titulu seniorske prvakinja Hrvatske u kategoriji do 63 kilograma iako je još uvijek juniorka. Osvojila je prvo mjesto na seniorskom europskom kupu u  Dubrovniku, te europskom juniorskom kupu Paks. Iva je ove godine, po prijedlogu Zajednice Sportova Župe dubrovačka, proglašena i najboljom sportašicom Dubrovačko neretvanske županije za 2019. godinu.
 
Marijo Barović višestruki  Prvak Hrvatske u tri različite discipline – tri puta na krugu, te po jednom na kronometru i autoslalomu, u 2019. godini je odvozio dvadesetak utrka u Hrvatskoj i inozemstvu i na svakoj utrci završio na postolju. Sezonu je zaključio titulom prvaka Hrvatske na brdskim stazama u grupi A.

Auto klub Župa dubrovačka u 2019. najuspješnijoj u povijesti kluba je u Župu donio titulu klupskog prvaka Hrvatske na brdskim stazama i tako prekinuo dugogodišnju dominaciju Dubrovnik Racinga u ovoj disciplini. Klub je lani osvojio i drugo mjesto u konkurenciji klubova na Prvenstvu Hrvatske na kružnim stazama, te treće na Prvenstvu Hrvatske povijesnih vozila na brdskim stazama.

Zajednica sportova Općine Župa od ove godine uvela je posebnu nagradu  Nagradu izvršnog odbora za  prestižne rezultate ostvarene u prethodnoj godini a koji ne ispunjavaju uvjete Javnog poziva, koji se iz tog razloga nisu mogli uopće kandidirati.

Tako su posebnim nagradama sinoć nagrađeni talentirana  nogometašica Nina Radić članica Ženskog nogometnog kluba Ombla koja u mlađim uzrastima, posebno kao pojedinac postiže dobre rezultate.  U posljednje tri godine proglašena je najboljom igračicom kluba, te je izabrana među tri najbolje igračice u Dalmaciji. Nina je članica hrvatske reprezentacije do 16 godina.

Antun Račić  župski MMA borac  9. studenog  prošle godine u spektaklu KSW-a 51 postao je prvi prvak KSW-ove bantam kategorije ikada. U prepunoj  zagrebačkoj Areni Antun Račić je najvećom pobjedom u svojoj karijeri osvojio pojas koji mu otvara vrata najjačih svjetskih organizacija. Svojom požrtvovnošću, skromnosti i profesionalnom pristupu u sportu Antun je motivacija mladim ljudima da se krenu baviti sportom, a svojim uspjesima promovira našu Općinu, navodi se u obrazloženju nagrade Račiću.

Nagradama Izvršnog odbora Zajednice sportova su nagrađeni i NK Župa dubrovačka selekcija U 10  županijski prvaci u svom uzrastu, ekipa ŽOK Župe dubrovačke u maloj odbojci - županijski prvaci, BK Postranje prvak 3 Hrvatske boćarske lige u prošloj godini i ekipa Lovačkog društva Župa dubrovačka prvaci županije u lovnom streljaštvu.    

Nagrada Zajednice Sportova za najdarovitijeg mladog sportaša Blagu Krtaliću članu Judo kluba Župa dubrovačka.

Na početku sinoćnje svečanosti nazočne župske sportaše i goste, predstavnike Zajednica sportova općine Konavle, su pozdravili predsjednik župske Zajednica sportova Ivica Cumeljan i općinski načelnik Silvio Nardelli.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI