Vijesti

Nagrada Skradina otvorila automobilističku sezonu - Auto klub Župa dubrovačka drugi u poretku klubova

Uz obalu Krke više od stotine vozača i automobila nastupilo je na 14. Nagradi Grada Skradina, prvoj međunarodnoj brdskoj utrci u Europi nakon prekida sportskih natjecanja uzrokovanog pandemijom koronavirusa.

Auto klub Župa dubrovačka je u novu sezonu ušao u izmijenjenom sastavu, u odnosu na ekipu koja je lani osvojila naslov prvaka Hrvatske na brdskim stazama na ovoj utrci nije bilo Marija Jurišića i Denisa Niševića, pa tako ni većih ambicija. želja kluba u ovoj sezoni je ostati u vrhu i biti među prva tri na brdskim stazama.

U Skradinu su za župski klub nastupila četiri vozača; Marijo Barović s posuđenom Škodom Fabiom 1.4 je pobijedio u klasi A6, Ivan Jaranović (VW Golf II 1.6) je bio drugi u klasi E1 15, a Ivan Petrušić (Peugeot 106 Rallye 1.3) treći u N1. Antonio Hernaut (Opel Corsa) je pobjednik je u utrci povijesnih automobila.  Ovi rezultati su AK Župu dobrovačku doveli na drugo mjesto u u poretku klubova s ukupno 53 boda. Prvi je uvjerljivo Dubrovnik Racing sa 73 boda.

- Zadovoljan sam jer smo u nastupili samo s tri vozača u konkurenciji prvenstva Hrvatske, od ove sezone klupski ne očekujemo puno, cilj nam je biti među tri najbolja, nadam se da ćemo do sljedećih utrka uspjeti napraviti druge aute i nastupiti kompletni - rekao je predsjednik kluba Marijo Barović

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI