Vijesti

Odbijen apel Dubrovnik Racinga, AK Župa dubrovačka i službeno brdski prvak Hrvatske

Nakon više od mjesec i pol dana od završetka posljednje utrke Državnog prvenstva, 20. "Nagrade Dubrovnika 2019", u petak su na službenim stranicama HAKS-a napokon objavljeni rezultati utrke čime je  AK Župa dubrovačka i službeno postala klupski prvak Hrvatske na brdskim stazama.

Naime, Apelacijska komisija HAKS-a je odbila apel AK Dubrovnik Racinga protiv odluke Sportske komisije natjecanja Međunarodna auto utrka na brdskim stazama „20. Nagrada Dubrovnik 2019 - Memorijal Željko Đuratović" kojom su unatoč prvotnome protivljenju organizatora natjecanja u listu verificiranih vozača i startnu listu natjecanja uvršteni vozači AK Župe dubrovačke.

Apelacijska komisija je ustanovila da je predstavnik organizatora Dubravko Čikor dostavio prijave na 1. sjednicu sportske komisije i prvotno izjavio da ih ne želi prihvatiti, ali tijekom dugotrajne rasprave je naposljetku izjavio sportskoj komisiji da se vozači AK Župa Dubrovačka ipak uvrste na Listu prijava, ali da se ne prihvati prijava Maria Barovića na natjecanje. Prema članku 72. Pravilnika o autosportovima HAKS-a organizator može prihvatiti prijave poslije objave liste prijava.

Temeljem svega navedenog, kako se navodi u rješenju, dokazano je da je apel uložen iz zle namjere, te će se pokrenuti disciplinski postupak protiv ulagača apela.

Dalje se navodi da je apelacijskoj komisiji od prve dostave dokumentacije uskraćen je dio dokumentacije te je Apelacijska komisija na 1. Sjednici dovedena u zabludu. Naknadnim traženjem Apelacijska komisija je inzistirala na dostavi dokumentacije koja je nedostajala i ista je dostavljena. Dio dostavljene dokumentacije Apelacijskoj komisiji dostavljen je naknadnim traženjem od sirane organizatora preko Tajništva HAKS-a.

- Neprihvatljivo je da je dio dokumentacije dostavljen tek nakon većeg broja traženja iste od strane Apelacijske komisije, prvenstveno se misli na Zahtjev za uvrštenje vozača AK Župa dubrovačka na Listu prijava i Startnu listu, koji je nedvojbeno zaprimljen u Tajništvu HAKS-a 02.10.2019., a na višestruko traženje dostave istoga izjavljeno je usmeno, ali i pismeno da isti nisu zaprimili, iako je ista bila dostupna Tajništvu HAKS-a - navodi se u odluci Apelacijske komisije HAKS-a koja je konačna za sve nositelje licenci HAKS-a, te na nju se strane u postupku ne mogu žaliti bilo kojem organu ili tijelu unutar ustrojstva HAKS-a.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI