Vijesti

AK Župa dubrovačka klupski pobjednik 42. izdanja Buzetskih dana

Na najpopularnijoj domaćoj brdskoj stazi na 42. izdanju međunarodne auto utrke Buzetski dani 2023., AK Župa Dubrovačka je stigao do nove ekipne pobjede. Župski klub je u poretku klubova Državnog prvenstva bio najbolji sa 60 bodova ispred AK Dubrovnik Racinga s 55 i AKK Fly with Kolman Zagreb s 42 boda. Iako poredak nije konačan jer ima prigovora, oni ne mogu utjecati na ovaj veliki rezultat AK Župa Dubrovačka.

Bodove za Župu su prvim mjestima u svojim klasama donijeli Željko Pavičić (Chevrolet Cruze) klasa 4a,  Deni Kmetović (Škoda Octavia) klasa 6a i  Marijo Barović (MG ZR 105) klasa 6b.

Matija Jurišić s iznajmljenim automobilom Ford Fiesta koji nije bio konkurentan u klasi 2 je bio peti, a Goran Sikirica je utrku završio izlijetanjem sa staze, srećom bez težih posljedica. Nihad Seferagić i Antonio Hernaut zbog tehničkih problema nisu uspjeli ni startati.

U više bodovnih konkurencija startao je 181 vozač iz 14 zemalja, a nastup je uspješno okončalo 163. Ukupni pobjednik utrke  kojom je okončana ovogodišnja sezona FIA European Hill Climb Championshipa modernih i povijesnih vozila je talijanski automobilistički as Christian Merli u prototipu Osella FA30 Judd LRM.  Pitanje prvaka Kategorije I turističkih automobila riješeno je na stazi u Buzetu pobjedom Makedonca Igora Stefanovskog (Hyundai i30 TCR).

Pobjednik u konkurenciji prvenstva Hrvatske je Dejan Dimitrijević (AKK Fly with Kolman) u Seat Leonu, a pobjednik u kategoriji II Mađar Laszlo Szasz, vozač AK Dubrovnik Racing u Formuli Reynard 01L.

Copyright © 2019 Zajednica sportova Općine Župa dubrovačka All Rights Reserved. Designed By © mlinimedia

TRAŽI